Hieronder staan een aantal voorbeelden die ontworpen zijn met behulp van de computer. Sommige voorbeelden hebben een foto als achtergrond, met het onderwerp als vectorafbeelding hier op geplaatst. Op de site VECTOR (nog in de maak), staat hoe het werkt om dit soort tekeningen te maken met behulp van de computer.


Deze vlinder is ook een zo genaamde vectorafbeelding. Dit betekend dat alle attributen in de tekening een lijnpunt hebben die vergroot verklein en bijvoorbeeld geroteerd kunnen worden. De computer onthoudt het lijnpunt, de kleur de inhoudskleur van een gesloten segment et cetera. Dit heeft als groot voordeel dat, als een afbeelding uitvergroot en/of geroteerd wordt, deze geen blokjes, of zo genaamde jaggies, gaat vertonen zoals bij foto’s en dergelijke, hoe groot de afbeelding ook wordt gemaakt.

Deze tekening is ook volledig gemaakt in Inkscape, een programma voor ontwerpen op de computer. Hier is dus geen potlood aan te pas gekomen.

Mijn Mitsubishi Celeste van meer dan 30 jaar terug. Een mooie Oldtimer in Inkscape gemaakt naar voorbeeld van een oude foto. Ook hier gaat het om een volledige vectorafbeelding.

Deze motor is een vectorafbeelding, maar de achtergrond is een foto met de motor in vectorbestand hierover heen gezet.

Oefen materiaal

Dit is een boekomslag voor een gedichtenbundel. De attributen zijn iets kleiner gehouden in verhouding met de hand. De hand naar voren uitgestoken en (luguber) de pink er af. (Dit in opdracht van de schrijver).

Een boekomslag voor een Sciencefiction boek, gedeeltelijk bitmap bewerkt in de Gimp, een fotobewerkingsprogramma, iets dergelijk als Photoshop. (foto is de skyline van gebouwen), de bouwvakker/strijder en de UFO’s zijn gemaakt in Incskape. 

Een boekomslag t.b.v. een verhelderend boek voor iedereen die met computers werkt. Dit is als het ware een instructieboek die de vertaalslag maakt van programmeur naar gebruiker van computersystemen en andersom. Zodat men elkaar beten leert begrijpen. De tekening straalt symboliek uit van het oude naar het nieuwe en hoe ze elkaar gaan begrijpen.

Oefenmateriaal (figuurlijk natuurlijk)

Dit is een ontwerp uit de oude doos. Ook oefen materiaal, gemaakt in Coreldraw, dit is een zelfde vector teken programma als Inkscape.